Skincare Routing

Een goede skincare routine opbouwen is belangrijk, maar heb je geen idee hoe, wanneer en wat aan te brengen? Hieronder leg ik je uit in welke volgorde je jouw verzorgingsproducten moet aanbrengen voor een goed gereinigde en stralende huid.
Aan de slag!

Stap 1: Reinigen

Reinig je gezicht met een cleanser om make-up, vuilresten en talg te verwijderen. Gebruik hiervoor een reiniger die afgestemd is op jouw huidtype. Je gezicht reinigen doe je zowel ‘s ochtends als ’s avonds.

Stap 2: Toner

Na de reiniging breng je de PH-waarde van je huid terug in balans met een toner. Dit product zorgt ervoor dat eventuele restjes product, vuil of olie die toch nog achterbleven na de reiniging alsnog verwijderd worden. Dit is een heel belangrijke stap in je skincare routine, omdat de toner je huid een krachtige boost geeft. Doe een kleine hoeveelheid toner op een wattenschijfje en breng aan op de huid.
Een toner breng je zowel ‘s ochtends als ’s avonds aan.

Stap 3: Serum

Een serum zit vol met actieve ingrediënten en zorgt ervoor dat je huid in een goede conditie blijft. Dit product dringt diep in de huid binnen en zorgt voor een verjongende teint. De verzorgingsproducten die je daarna aanbrengt, zoals een dagcrème, zullen daardoor ook nog meer effect hebben. Laat enkele druppels in de handen vallen en smeer ze uit op je gezicht en hals. Vergeet ‘s ochtends de kwetsbare huid onder je ogen niet te beschermen met een oogserum. ‘s Avonds gebruiken we een hydraterende en voedende oogcrème. Tip: Gebruik je ringvinger om je oogverzorging aan te brengen en doe dit met kloppende bewegingen.

Stap 4: Dag-/nachtcrème

Na je serum breng je je dag- of nachtcrème aan. Een dagcrème hydrateert de huid en werkt als een beschermend schild tegen invloeden van buitenaf zoals stof, uitlaatgassen of stralingen. Een nachtcrème gaat de huid voeden en herstellen terwijl je slaapt. Een nachtcrème is voller, dikker en ondersteunt het natuurlijke herstelproces van de huid.

Stap 5: SPF

Vergeet zeker je SPF niet! Dit is de belangrijkste stap in je skincare routine. Het beschermt je huid tegen schadelijke UV-stralen. Gebruik hem elke dag. Of het nu regent, bewolkt of zonnig is en of je nu binnen of buiten bent. UV-stralen hebben 365 dagen per jaar een schadelijk effect op je huid en zorgen voor vroegtijdige huidveroudering.